Wat zijn tapas?

Tapas zijn er in wel meer dan honderd verschillende soorten, het zijn kleine Spaanse hapjes. Tapas zijn de culinaire weerslag van een gezellige en afwisselende levensstijl voor de hoofdmaaltijd. In Spanje worden Tapas bijna dagelijks gegeten, omdat er zoveel verschillende zijn zullen de Spanjaarden zich hier niet aan gaan vervelen. Tapas worden meestal gegeten rond het middaguur in Spanje, het middaguur valt hier pas rond een uur of twee, zij kunnen zich dus uren wijden aan dit heerlijke voedsel.

Spaanse vrienden gaan meestal van Tapasbar naar Tapasbar, een gehele dag alleen maar verschillende soorten Tapas eten. Sommige van deze bars of kleine eethuisjes zijn befaamd om de rijke keuzes die er zijn. Een aantal is voornamelijk gericht op soorten vis een zeevruchten terwijl de andere juist weer een geheel andere richting ingeslagen is. Zelfs de eenvoudigste cafés hebben wel een aantal soorten Tapas in huis, zoals gezouten amandelen, olijven, tonijn uit blijk en mosselen.

Twee kleinere groepen
Als we het over Tapas hebben, kunnen we deze groep in twee kleinere groepen indelen: de koude Tapas en de warme Tapas. De koude Tapas worden in de meeste gevallen afgegeven bij de bar en kleine cafés. De warme versie is meer in verschillende grotere bars of restaurants te verkrijgen, deze zijn vaak te vinden op de menukaart en worden dan ook op borden geserveerd. Zo zijn er vers gegrilde spiesjes, ribbetjes, chorizo, butifarra worstjes ofwel zeevruchten die á la plancha worden klaargemaakt.

Bezeten
Bij Tapas wordt in de meeste gevallen jonge wijn, cava of droge sherry gedronken. Uiteraard past er voor de mannen een ijskoud biertje bij. Deze eetgewoonte heeft in een kort tijd heel spanje veroverd. Tegenwoordig zijn ze niet alleen in spanje, maar begint het zich langzaam aan te verspreiden over de wereld. Nederland is ook al bezeten van de Tapas, in elke stad staan wel borden met het onbeperkte Tapas eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>